Activision vraagt met limited Skylanders SuperChargers aandacht voor autisme

Activision vraagt met  limited Skylanders SuperChargers aandacht voor autisme

Het is niet de eerste keer dat Activision een goed doel steunt doormidden van haar games. Eerder deden zij die al via de Call of Duty Franchise en nu dus via Skylanders in samenwerking met Autism Speaks. De twee partijen organiseren binnenkort World Autism Day en lanceren een limited edition Skylanders Superschargers.

Samenwerking vraagt aandacht voor de aandoening waar gezinnen wereldwijd mee te maken hebben.

Skylanders, de bij kinderen populaire gaming franchise, en Autism Speaks, een organisatie toegewijd aan autisme, aandacht voor dit belangrijke doel. Via een creatieve samenwerking willen Skylanders en Autism Speaks, het bewustzijn vergroten, tijdens de Autism Awareness maand gedurende april. Typerend voor Skylanders, gebeurt dat op een manier die ook nog eens leuk is om te doen, namelijk via de creatie van one-of-a-kind toys.

“Naar schatting zijn er 70 miljoen mensen wereldwijd met autisme. We zijn er trots op dat we de handen nu inéén slaan met Skylanders, een iconische franchise die erom bekend staat dat het kinderen en hun families zoveel plezier schenkt,” zegt Peter Morton, vice president of Corporate Development bij Autism Speaks. “De Light it up Blue-campagne die we dit jaar samen met Activision richting World Autism Awareness Day voeren, is onze eerste samenwerking op dit gebied. En we vinden het fantastisch!”

De nieuwe serie toys bij Skylanders SuperChargers zijn blauw en wit en weerspiegelen zo de officiële kleuren van Autism Speaks. De “Power Blue” Skylanders SuperChargers zijn Splat en Trigger Happy en hun SuperCharged voertuigen heten Splatter Splasher en Gold Rusher. In de game verschijnen ze allemaal in hun speciale kleuren. De toys zijn nu verkrijgbaar bij de belangrijkste retailers in Europa. “Toen mijn zoon de diagnose autisme kreeg, voelde ik me erg alleen, maar al vanaf mijn eerste Autism Speaks Walk ervoer ik de kracht van de gemeenschap. Deze samenwerking met Skylanders zal het bewustzijn op een unieke wijze vergroten,” zegt Matt Asner, director of Corporate Development bij Autism Speaks.

Lost Password