COLECO CHAMELION Retro gaming komt terug

COLECO CHAMELION Retro gaming komt terug

Coleco Chamelion voorheen bekent als Retro VGS is een nieuwe game console die jouw games laat spelen in de oude 8,16 en 32 bit stijl,

De fout van Retro VGS

De designer die aan de Retro VGS werkte wou gewoonweg teveel dure componenten in het systeem stopen waardoor de aanschaf van de machine veel te duur zou worden. De prijzen varieerde van €300 voor een “early bird” tot €500 voor de “Elite backer edition”

Vanaf het moment dat de prijs van de Retro VGS bekend werd gemaakt ging het zwaar achteruit. De prijs kwam tot stand door de componenten die toen werden gebruikt. Zo stond Carlsen er op dat er een 6 lagen PCB in zou komen dit component alleen kost al tussen de €100 en €150 je begrijpt dus wel dat de prijs van de console te hoog zou worden. Het apparaat zou met die prijs in dezelfde prijs klasse vallen als de Xbox One en de PlayStation 4. Je snapt dat grafisch gezien het apparaat het dan af moest legen tegen de huidige giganten met hetzelfde prijskaartje.

Nieuw design, nieuw begin

Na het verlaten van Carlsen ging een nieuw team weer naar de tekentafel met de opdracht een design te maken voor de Coleco Chamelion’s binnenwerk voor de helft van wat de Retro SVG zou gaan kosten om te maken. Kennedy die de leiding heeft over dit project hoop dat het nieuwe systeem een consumenten prijs zal hebben van rond de €200 maar zou het pretig vinden als het meer in de buurt van €150 zou kommen als dat mogelijk zou zijn. Het nieuwe systeem consetreert zich op 2D sprite gebaseerde spelen zoals je ziet in de “8-bit tot 32-bit” dagen te zien waren. Een nieuwe crowdfunding zal dan ook beter uitkomen en zal dan zo’n $250,000 tot $300,000 op moeten brengen, voordat er een prototype word getoont op de New York Toy Fair in februari.

Cartridges

Het is weliswaar duurder om een cartridge te maken dan het simpel drukken van een DVD of het downloadable maken van gedeeltes op een server, maar Kennedy heeft gezegd dat de huidige cartridges een prijs zullen hebben van €20 tot €30 ( misschien iets meer voor een grotere licentie) maar niemand zit te wachten om €100 te betalen voor een cartridge.

Dus we verwachten meer nieuws dus in februari. Tot die tijd zullen jullie het hiermee moeten doen.

Lost Password