Nintendo Switch

Nintendo Switch
Follow

Dit is hoe Nintendo party chat gaat aanpakken en het ziet er niet goed uit!

Dit is hoe Nintendo party chat gaat aanpakken en het ziet er niet goed uit!

Nintendo we houden echt van de games die jullie produceren, dit betekent echter niet dat we altijd 100% achter de keuzes van dit Japanse bedrijf staan. Zo ook nu weer Nintendo heeft namelijk het leuken idee om de party chat van haar nieuwste console via je smartphone te laten lopen. Hoe denken jullie onze lezers er eigelijk over?

Toen Nintendo dit voor het eerst bekent maakte dat je voor party chat een apparte app nodig had op je telefoon om gebuik te maken van de voice chat op de Switch, waren de reacties nogal verdeelt tussen kamp ‘WTF’ en hoe gaat dit werken.

Ondertussen weten wij dus hoe dit gaat werken en zitten we net als velen anderen in Kamp “WTF”. Een speciale addapter moet de Switch en je telefoon verbinden met elke willekeurige headset met microfoon. Hierdoor hoor je dus het geluid van je game en de party chat die zal draaien vanaf je telefoon.

Iets waar Nintendo niet over na heeft gedacht is dat er veel mensen net als wij bijna geen goed wifi berijk hebben hier, omdat het modem aan de andere kant van het pant staat. Hier hielden zij ook geen rekening mee toen ze de Switch maakte. Een simpele ethernet poort had gewoon nog op het dock gekunt, helaas gaat Nintendo er standaard van uit dat iedereen of in een klein huis woond of gewoon simpel weg 20 repeaters heeft hangen door zijn of haar pant.

Bovenstaande headset zal op 21 july tergelijkertijd met Splatoon 2 uitkomen. De online service van de console laat echter nog tot 2018 op zich wachten. Tot dan mogen we gelukkig nog gratis gebruik maken van de online mogelijkheden van het apparaat.

Lost Password