Elgato Stream Deck Review

Elgato

Wat is de Elgato Stream Deck?

De Elgato stream deck is een handig apparaatje wat vooral voor live streammers een uitkomst zou kunnen zijn. Het apparaat bevat 15 LCD knopen die op hun beurt weer voor zo’n 210 acties toevoegen. Erg handig is het feit dat je er ook met een druk op een van de knopen een voor ingestelde tweet zo tweet. Het apparaat kan voor meer doeleinden gebruikt worden als je dat zou willen, zo kan je het apparaat ook gebruiken om applicaties snel toegankelijk te maken.

Waar kun je de elgato stream deck zoal voor gebruiken?

Wij gebruiken het apparaat vooral op onze streams om snel te wisselen van onze break, start en anderen schermen, maar je kan het dus ook gebruiken om als je met OBS aan het opnemen ben gelijk je effecten toe te voegen etc. Wat vooral een hoop tijd kan besparen met editen van je filmpje om maar een zij weg te noemen. Eigenlijk is het een heel handig apparaatje want zo groot is het dingetje niet. Er zijn nog veel meer mogelijkheden met het apparaat, echter hebben wij dit nog niet geheel onder de loep kunnen nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=szPHP2yzSk0

Zoals je ziet zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden om de Elgato Stream Deck te gebruiken.

Hoe duur?

Je kan de Elgato stream deck aanschaffen op verschillende sites en de prijs varieert van 150 tot 180 euro dus kijk eerst even goed waar je het apparaat aanschaft. Voor streamers is het in elk geval een must have zo is wel onze ervaring zover.

Conclusie

De Elgato stream deck is een verdomd handig apparaat wat op het eerste gezicht niet zoveel toevoegt maar als je even met het ding aan de gang bent gegaan weet je dat het het geld meer dan waard is, zeker voor een live streamer. Een cijfer geven is best lastig aan hardware, voor de echte streamer moeten we denken aan een 9, maar voor iemand die snel wil wisselen tussen programma`s is het apparaat een beetje te duur. Het is net zoals bij velen games het moet je genre maar zijn. Wij als livestreamers zijn er daarom ook extra content mee en de stream deck van Elgato zal voor ons het streamen een stuk makelijker maken.

Pluspunten

  • Makelijk switchen tussen diverse scenes
  • Twitch intergratie
  • Elgato Capture Card support

Minpunten

  • Geen intergratie met andere merken capture cards

Lost Password