Astro Bot: Rescue Mission Review

Ik weet het is een beetje aan de late kant voor deze Astro Bot: Rescue Mission review. De game is tenslotte al ruim een half jaar oud, maar wij hebben pas sinds kort de PlayStation VR in ons bezit. Wij zouden Game On niet zijn als we het echt niet konden laten. Twee uur na dat we de game hadden uitgespeeld was deze review dan ook geboren.

Astro Bot: Rescue Mission is een leuke VR game die echt laat zien waar de PlayStation VR toe in staat is. Het opvallendste is wel dat deze game helemaal niet zo groot is zo’n 8,5 GB als je Astro Bot digitaal haalt. Wat ik niet verwachte is dat je met die paar GB’s zoveel plezier kan hebben. Normaliter zijn die games een heel stuk groter. Even een opmerking vooraf een kleinen side note. Wat wij hier aan beeld materiaal laten zien, is niet in verhouding tot wat je ziet in de VR-set daar is het veel mooier.

Astro Bot: Rescue Mission
Astro Bot is een game die je nog het meest doet denken aan Mario Galaxy

Playstation weer een platformer rijker

Astro Bot is een leuke platformer, dat je nog het meest doet denken aan Mario Galaxy maar dan in Virtual Reality. Je verzameld munten verslaat monsters en zoekt andere Astro Bots en ruimte kameleons. Vooral de laatste twee dingen, het zoeken zijn verrassend leuk maar ook verslavend want uiteindelijk wil je in de 20 levels waar je deze kan vinden alle acht de bots per level en die ene kameleon gewoon weg vinden. Vooral de kameleons die op hun beurt dan weer een level in de challange belt openen.

Astro Bot: Rescue Mission
In totaal heb je de beschikking over 52 levels in Astro Bot Rescue Mission.

Astro Bot: Rescue Mission bestaat uit 26 gewone levels en 26 uitdagingen. De gewone levels zijn onder verdeeld in vijf werelden met elk vijf levels. Een totaal van 25 levels, plus de eindbaas maakt het dan weer 26. Vier daarvan zijn echt rennen, vechten en zoek levels en de vijfde van elke wereld is een wereld baas.

De laatste baas van de game bevind zich in een vortex in plaats van op een wereld dat zijn de 26 main levels daarnaast heb je 26 uitdagingen die verschillen van het afleggen van een parcours tot met een muis die stukjes kaas moet pakken zonder dat de kat hem ziet door weg te duiken onder een bekertje als de kat kijkt.

Aankondiging Trailer Astro Bot: Rescue Mission

Trophie unlockt

Genomen over alle levels kan je in totaal 210 astro bots vinden en 26 kameleons. Dit is meer dan genoeg speel plezier voor het prijskaartje dat er aan hangt van rond de 40 euro afhankelijk van waar jij deze game koopt. Iedere wereld kan je gewoon normaal opnieuw spelen, behalve de baas gevechten die mogen alleen opnieuw gedaan worden in de challange belt. Verzamelen en een klein beetje horden is in dit geval dan niet erg. Zolang jullie het me vrouw niet vertellen zeg ik ook niets.

Je zult aan Astro Bot: Rescue Mission meer dan genoeg speel plezier beleven de besturing van de game is leuk. De aantallen levels geven je genoeg voor een uur of 15 speel plezier als je alles in een keer kan vinden. De achtergrond muziek van ieder level zijn goed afgestemd op het level dat je speelt. Grafisch zit de game ook goed in elkaar en vooral de onderwater levels zijn adembenemend het zal je dus niet verbazen dat de score voor deze game zo hoog is.

Pluspunten

  • Grafisch zeer mooi
  • Goeie Audio
  • Besturing

Minpunten

  • Hoofd schudden als er wat op je vizier zit is niet prettig met de set op je kop.
9.5

Verbluffend

Lost Password