Horizon: Zero Dawn Review

Het is al enige tijd geleden dat deze game uitkwam maar hebben hem nu pas echter goed aan de tand kunnen voelen, wat een ervaring was dat zeg wij waren diep onder de indruk van deze game van Guerrilla Games dat wij het toch niet konden laten het zij laat maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen en moesten toch nog wel een review schrijven.

Het Verhaal:

De aarde is niet meer van ons: In een tijdperk waarin Machines vrij rondlopen en de mensheid niet langer boven aan de voedselketen staat, gaat de jonge jager Aloy op zoek naar haar lotsbestemming. Een verre toekomst. Het volgende tijdperk van de mensheid: In een weelderige, post-apocalyptische wereld waar de natuur de ruines van een vergeten beschaving heeft overwoekerd, leven kleine groepjes mensen in primitieve jager-verzamelaarsstammen. De Machines zijn nu heer en meester in deze nieuwe wildernis. Niemand weet waar deze angstaanjagende mechanische wezens vandaan komen. Een buitenstaander op zoek naar een thuis: Kruip in de huid van Aloy, een jonge jager die op zoek is naar haar lotsbestemming in de resten van een ver verleden. Al vanaf haar geboorte werd ze geweerd door haar eigen stam. Aloy heeft geleerd om haar behendigheid, intelligentie en dodelijke precisie te gebruiken om te jagen op de Machines, zich te verdedigen tegen andere stammen en te overleven in de wilde natuur. Een verloren geschiedenis. Mysteries van de Ouden: Reis door een wereld vol vreemde artefacten en ingestorte ruines en ontgrendel al haar geheimen. Hoe hebben de Machines de wereld overgenomen en wat is er gebeurd met de beschaving die hiervoor kwam? De antwoorden kunnen grote gevolgen hebben voor Aloys lot en dat van de mensheid.

Het Spel:

Jij bent dus Aloy en in eerste instantie ben jij van alles en iedereen verstoten echter weet jij natuurlijk een proef te winnen waardoor jij weer aanvaard word in een van de velen stammen in de game en om uit te zoeken wat er aan de hand is word jij benoemd tot jager. Door deze benoeming staat niets jouw meer in de weg en kan jij dus de wereld van Horizon Zero Dawn verkennen. Al vrij vroeg in de game kom jij enkelen feiten te weten maar word nog niet echt duidelijk waarom jij verstoten was van de stam jij wil dit echter wel weten en gaat op onderzoek uit. Wij kunnen niet al te veel vertellen want jij zal het zelf moeten doen maar een ding staat vast als jij deze game start begin jij aan een episch avontuur. Grafisch is dit een van de mooiste games die wij tot nu toe heb gezien en het geluid is top te noemen de grote map van de game zorg er dan weer voor dat jij heel wat uren zoet zal zijn en een combinatie van dit alles maakt het dat wij tot zo’n hoge score zijn gekomen en dit waarschijnlijk onze game van het jaar gaat worden.

Conclusie:

Horizon Zero Dawn is een game die als jij van rpg’s houd wel gespeeld moet hebben. De grote wereld het geluid en het beeld zijn van top kwaliteit en is weer eens wat anders dan Killzone. Met deze game heeft Guerrilla ons in elk geval omgedoopt tot grote fans van deze Nederlandse studio.

Pluspunten

  • Geluid
  • Grote open wereld
  • Grafische topper
  • Aantal speel uren

Minpunten

  • Wij konden er geen vinden
9.8

Verbluffend

Lost Password