Organic Panic Review

Koop deze game

Organic Panic, is een indie platformer van een kleinen studio met de naam Last Limb. In eerste instantie toen wij deze game zagen dachten wij van WTF hebben we hier nu weer. Er komen gelukkig niet veel games onze kant op en ja daar zitten ook heel wat slechte games tussen, echter waren we door Organic Panic zeer verrast.

In deze best wel gekken platformer, speel je letterlijk met groentes. Wel is waar in een geheel vernietigbare omgeving met interactieve onderdelen. Kortom, simpelweg gezegd, hebben we hier gewoon te maken met een groente soep van diverse puzzels in een platform jasje. Met een beetje vreemd verhaal.

Het verhaal

In Organic Panic draad het geheel om het beheersen van de vier elementen. De groentes hebben zo hun eigen taak en wisselen elkaar af door de diversiteit aan puzzels die deze platformer reik is. Het is nu dus aan de helden van deze game om het kwaadaardige technologie-imperium van kleine kaaskop te overwinnen.

Puzzelend door de levels heen raken

Het verhaal is natuurlijk een leuke basis, echter draait het bij dit soort games meer om de uitdagende gameplay en die zit er in kunnen we vertellen. Waar het in de begin levels zeer gemakkelijk gaat moesten we ons toch is even een paar keer op ons achterhoofd krabben om te bepalen hoe we door de levels moesten raken.

Hier vinden we dan ook de fun-factor van de game. De game kan er nog zo simpel uitzien echter verschuild zich achter dit stijltje toch net even wat meer denkwerk. Dit maakt het allemaal net wat interessanter en dus ook leuker om te spelen. Qua controls zijn er ook geen gekken dingen te benoemen, gewoon echt wat je verwacht van een platformer. En dit al in combinatie met de soundtrack en effecten, maakt Organic Panic, de platformer die wij willen spelen op de Xbox One.

Conclusie

Organic Panic is een platformer die gewoon iedere gamer zou moeten proberen. Voor de paar euro die het kost, kan je bijna de plank niet mis slaan. Ga niet af op het uiterlijk van de game want hier gingen de makers gewoon weg echt voor de gameplay en die is meer dan in orde.

Pluspunten

  • Uitdagende gameplay
  • Het wisselen tussen de personages, zorgt voor meer deepte in de puzzels
  • Leuk stijltje

Minpunten

  • Verhaal is beetje simpel
8.3

Groots

Lost Password