The Witcher 3: Wild Hunt Review

Zonder blikken of blozen kunnen wij met een gerust hard zeggen dat The Witcher 3: Wild Hunt voor ons zonder enige twijfel de game van het jaar 2015 is.

Verhaal

Het verhaal van The Witcher begint bij Geralt of Rivia, de Witcher waar je mee zal spelen. Maar wat is een Witcher nou eigenlijk? Wel, de Witchers zijn mensen die van jongs af aan een Spartaanse opvoeding moeten doorstaan, om vervolgens begaan in het jagen van monsters te worden. Slechts 40% van hen overleeft de continue blootstelling aan gevaar en de enorme hoeveelheden brouwsels die ze te drinken krijgen.

Witchers zijn namelijk eersteklas vecht machines. Door alles wat ze mee moeten maken in de eindeloze trainingen krijgen ze de mogelijkheid om laagdrempelige magie (gebaseerd op de 4 basiselementen) te gebruiken. Verder zijn hun reflexen verscherpt, herstellen en bewegen ze sneller én kunnen ze magische brouwsels achterover drukken waar een normaal mens redelijk hard van sterft. Enige nadeel is dat ze geen kinderen meer kunnen krijgen, maar een goede vader worden ze waarschijnlijk niet na zo’n jeugd.

Toch is The Witcher 3: Wild Hunt is een vreemde eend tussen zijn concurrenten. De The Elder Scrolls-reeks begint ieder nieuw deel met een vers verhaal,Fallout start altijd in een nieuwe stad en Dragon Age: Inquisition kan rekenen op twee eerdere delen die veel bekender zijn.

Gameplay

De game speeld geweldig de controle voelt vertrouwd en werkt goed. Het is me geen een keer gebeurd dat ik de weg kwijt was op de controler en dacht wat moet ik nu ook alweer doen. Bedenk daarbij dat dit eigenlijk mijn eerste witcher game is die ik speel. Dus ook voor beginnende witcher spelers speelt de game uitstekend.

Grafisch

Grafisch ziet deze game er goed uit.Tel hierbij op dat je van tijd tot tijd ook als Ciri mag spelen en verhoudingen kan beginnen met diverse personen en jullie snappen wel waarom ik zo enthousiast ben over deze game.

Conclusie

The Witcher 3: Wild Hunt is bijna de perfecte game. Er zitten helaas wat bugs in de weg, maar wat overblijft is een vloedgolf van content die de speler constant bezig houdt. De enorme wereld van Wild Hunt is meer dan een mooi plaatje: het formaat is nodig om een verhaal te vertellen dat in geen film of boek te vatten is.

Pluspunten

  • Grote wereld
  • 200+ speel uren
  • Ciri
  • Verhaallijn
  • Content
  • Gratis 16 DLC's

Minpunten

  • Bugs
9.4

Verbluffend

Lost Password