Huidige DRM moeilijk te kraken.

Huidige DRM moeilijk te kraken.

De huidige DRM die pas op een paar games is toegepast blijkt moeilijk te kraken, voor het eerst werd deze toegepast op Dragon Age Inquisition en het duurde ruim een maand voordat deze werd gebroken. Nu is een nieuwere versie toegepast op Just Cause 3 en hackers zijn nog niet in staat geweest deze te breken.

Cracking groepen die PC en soms ook console games uit brengen om gratis te spelen denken nu dan ook dat als het zo doorgaat met de DRM dat er binnen 2 jaar geen games meer worden uitgebracht door deze groepen. Nou vinden wij dat bij Game On natuurlijk helemaal niet zo erg want als dat het geval is zal de prijs van een game ook kunnen dalen. Waarom zou je in godsnaam zo en zo een pirated game voor willen hebben? Uiteraard weten wij ook wel dat games tegenwoordig een godsvermogen kosten breek ons de bek niet open daarover. Maar bedenk wel dat dit dus de schuld is van dit soort groepen.

Is het de moeite waard om je console om te bouwen?

Als je dit doet enkel en alleen om pirated games te kunnen spelen kunnen wij nu al zegen beter doe je dit dan niet het kost een aardige duit om te doen en zoals het er nu naar uitziet zijn er niet zoveel games meer die nog op de download sites zullen verschijnen dus in dat geval is het niet de moeite waard.

Maar ben jij iemand die van Homebrew houd dan is dit natuurlijk wel het geval. Wij van Game On vinden het ook jammer dat Microsoft en Sony dit niet gewoon zelf standaard aanbieden en op die manier reguleren wat er allemaal op de console kan. Het is een uitstekende manier om thuis knutselaars een leuk platform te geven en één ding is zeker er zitten af en toe leuke pareltjes tussen waar zij als bedrijf dan weer op in kunnen spelen.

Wij moedigen daarom nu dan ook Microsoft en PlayStaion aan om gewoon legaal homebrew op te nemen op hun consoles want als de hackers groepen gelijk krijgen is er geen reden meer om dit niet te doen.

Lost Password