Death by Game Show

PC
Follow

Special: Indie toppers die een kans verdienen

Special: Indie toppers die een kans verdienen

Met al dat trippel A geweld van tegenwoordig hebben we natuurlijk genoeg te spelen op de PC en op de consoles. Naast al deze super titels komen ook kleineren games aan ons voorbij. Deze games worden vaak door onafhankelijke studio’s geproduceerd, het gaat hier dus om studio’s die zonder ondersteuning van bijvoorbeeld een Activision of EA een game ontwikkelen.

Over de term indie kan lang worden gediscussieerd, want wat valt er wel en wat valt er niet onder indie games. De term indie is namelijk een afkorting van het Engelse woord independent wat natuurlijk vertaald onafhankelijk is. Het gaat hier dus echt om een team wat zonder financiële middelen van een uitgever een game op de markt brengt. Hierdoor kunnen ze eigenlijk gewoon doen en laten wat zij willen met de game en niemand houd hun tegen. Hierdoor ontstaan er super simpele games die super weg spelen of juist weer hele mooie games met veel verhaal en prachtige omgevingen. De term indie is dus zeer breed, maar heeft voornamelijk een nichepubliek en dit is zonden.

Indie games kunnen namelijk heel goed zijn kijk bijvoorbeeld naar de game Minecraft dit begon als een eenmansproject en kijk nu na deze game. Het is speelbaar op elk denkbaar platform en het bedrijf Mojang is miljoenen waard. In dit artikel gaan we een aantal games van onafhankelijke studio’s bespreken waarvan wij denken dat ze het spelen waard zijn. Deze games variëren van 5 euro tot er met 25 euro en zijn dus qua prijs alleen al zeer aantrekkelijk.

1. Death by Game Show (PC)

De eerste game die we behandelen is Death by Game Show een game van Oointah Games. Een game waarbij je in eerste instantie denk WTF is dit! Dit is wat wij bij Game On in elk geval schreeuwde toen we deze game voorbij zagen komen. Deze Tower Defense Game is een beetje onvergefelijk en reactie snelheid en jou keuzes doen er toe. Stream je deze game dan word het nog leuker, want dan woord je game namelijk beïnvloed door de kijkers en volgers van je stream.

Death by Game Show kent een leuke artstyle en is met nog geen negen euro op steam een leuke aanschaf. Al moeten we zeggen dat de game nogal moeilijk is, maar dit mag de hardcore gamer niet tegenhouden. Vroeger waren de game niet anders en die speelde we ook uit. Al duurde het soms jaren.

2. Zheros (PC, Xbox One & PlayStation 4)

Deze game hebben we al eerder behandeld hier op Game On. Deze game was vorige maand nog gratis voor Xbox Gold leden en wij hebben ons er kosteloos mee vermaakt. Al is de gameplay vrij simpel en soms wat afgezaagd voor die 20 euro die deze game kost zit je goed. Als je even klaar bent met al dat geweld in Call of Duty of ondertussen alle banen in Forza 6 ondertussen wel kunt dromen, dan is Zheros een leuke tussenstop.

Het mag dus wel duidelijk zijn dat Zheros als een tussendoortje mag worden gezien, maar dat de game wel leuk is voor een paar uurtjes. Meer weten over deze game? Lees dan snel onze review.

3. KLAUS

Wat valt er over KLAUS te zeggen? Niet veel eigenlijk, het is een platform game met een vreemd verhaal. Maar dit is volgens on ook de sterkte mij de sterkte van de game. Het hoofdpersonage in deze game Klaus weet maar al te goed dat wij de speler hem controleren en gaat na maten je verder komt in de game ook goed tegen werken. Boven word onder en nog veel meer van dit soort ongein. Uitdaging is dus zeer aanwezig. Over deze uitdaging lees je natuurlijk meer in onze review.

4. The Bug Butcher (PC)

De laatste game die we in deze special bespreken is The Bug Butcher een game. Een old school shooter waar je een uurtje of 5 zeker wel zoet me bent. We hadden hier op kantoor nog al wat discussie over welke game we als laatste zouden noemen. Dinocide was ook nog een game die we graag zouden zien in deze special, maar we hadden met The Bug Butcher toch iets meer plezier dankzij de Co-Op die in deze game zit. De een met toetsenbord en de ander met een Xbox One controller. Het is tevens ook mogelijk om de game met twee controllers te spelen, maar we hadden er op moment van de review maar een op kantoor.

Dit was het dan wel zo ongeveer deze indie games kan je zo aanschaffen zonder dat je er later spijt van krijgt. Mocht je denken ho is even waarom hebben jullie deze game niet behandeld! Laat dan gerust een reactie achter en misschien zullen we deze game later in een anderen special behandelen.

Lost Password