Pokémon sun & moon

Nintendo 3DS
Follow
8.5

User Avg

Legendarische Pokémon krijgen eindelijk een naam

Op het internet wet al geruime tijd gespeculeerd over de namen van de twee Legendarische Pokémon, maar het hogen woord is er uit bij Nintendo en Pokémon. Naast veel gebabel over de releasedatum van 23 november zijn dus ook de namen bekent gemaakt met specs. De twee legendarische Pokémon Solgaleo en Lunala zullen volgens het persbericht een belangrijke rol gaan spelen. Hoe wat en waar zullen we tijdens het spelen van de game wel ontdekken.

Solgaleo-et-Lunala-Pokémon-légendaires

Name: Solgaleo
Category: Sunne Pokémon
Height: 3,4 m
Weight: 230,0 kg
Type: Psychic/Steel
Ability: Full Metal Body

Sinds de oudheid wordt Solgaleo geëerd als afgezant van de zon en wordt naar hem eerbiedig verwezen als “het beest dat de zon opvreet”. Het lichaam van Solgaleo bezit een grote hoeveelheid energie en straalt licht uit als hij actief is. Hij heeft golvende manen die opmerkelijk veel gelijkenis vertonen met de zon. Zijn typerende zet is Sunsteel Strike, een aanval waarmee een tegenstander te lijf wordt gegaan met de kracht van een meteoor, ongeacht de Ability van het doel. De Ability van Solgaleo is Full Metal Body, een nieuwe Ability die niet eerder voorkwam bij Pokémon. Met de Ability Full Metal Body worden de statistieken niet aangetast door de effecten van de zetten of Ability van de tegenstander.

Name: Lunala
Category: Moone Pokémon
Height: 4,0 m
Weight: 120,0 kg
Type: Psychic/Ghost
Ability: Shadow Shield

Sinds de oudheid wordt Lunala geëerd als afgezant van de maan. Naar Lunala wordt eerbiedig verwezen als “het beest dat de maan oproept”. Hij neemt voortdurend licht in zich op en zet dit om in energie. Als hij zijn vleugels uitspreidt om het omgevingslicht in zich op te nemen, glinstert hij als een halve maan en vormt hij zo een prachtige nachtelijke hemel. De typerende aanval Moongeist Beam van Lunala ontsteekt een vervaarlijke lichtstraal dat geen rekening houdt met de Ability van het doel. De Ability van Lunala is Shadow Field, een nieuwe Ability die niet eerder voorkwam bij Pokémon. Met de Ability Shadow Shield loopt een Pokémon minder schade op bij een aanval als de Pokémon vol HP heeft.

 

Pokémon in je Pokédex?

Naast dit al weten we nu ook wat keer over de professor. Zijn naam is Kukui en hij geeft je een speciale Pokédex, deze dex heeft namelijk een Rotom in zich. Rotom is namelijk een Pokémon die de kracht heeft om zich in diverse electronishe apparaten te verschuilen, waaronder dus ook je Pokédex.

officialr-dex

De nieuwe versie van de Pokedex kan niet alleen informatie verschaffen van de gevonden Pokémon, maar ook je huidige locatie en de volgende bestemming getonen, Rotom Pokédex adviseert ook waar je nog naartoe moet, gebaseerd op de gesprekken die spelers met andere personages hebben. Pokémon Sun en Moon zullen op 23 november verkrijgbaar zijn bij je lokale retrailer.

Lost Password