Super Mario Maker

Nintendo Wii U
Follow
8.4

User Avg

Meer informatie over werkzaamheden aan Super Mario Maker Servers

Meer informatie over werkzaamheden aan Super Mario Maker Servers

We wisten jullie eerder al te vertellen dat er gewerkt werd aan de Super Mario Maker servers, maar waarom dit gebeuren was voor ons erg onduidelijk. Natuurlijk moet er onderhoud worden gepleegd, maar waarom zou leuk zijn om te weten toch? Het verhaal werd nog leuker toen we er achter kwamen dat het iets met LinkedIn te doen had.

Dit onderhoud had namelijk niets te maken met een glitch, het ging hier namelijk om een grote exploit die in de game ontdekt was door een speler met de naam Joseph, de beste man had namelijk een video gevonden waarin een anderen speler claimde dat zijn level was gehackt. Zijn puzzel level was namelijk gehaald binnen 3 seconden en dat was echter onmogelijk. Joseph bekeek de screenshot van het level en probeerde het te reproduceren.

 I tried to study the screenshot and use different things to try to reproduce this as it looked like a glitch rather than an actual hack

Super Mario Maker levels aanpassen

Het is een wel gegeven feit dat je levels kan downloaden en aanpassen, maar dit was echter niet wat er is gebeurt. De “Hacker” speelde namelijk op de servers dit is ook waarom zijn tijd is opgeslagen. Na wat experimenteren in de editor van de game, wist Joseph de glitch te reproduceren. Door een rails te plaatsen en daar vervolgens een item op te plaatsen konden mensen dus levels manipuleren zoals hieronder te zien is.

Deze vorm van cheaten is natuurlijk zeer makkelijk, maar kan het leaderboard ook naar de verdoemenis helpen. Joseph ging direct naar zijn favoriete YouTuber en die ging gelijk kijken of hij het probleem ook kon na bootsen en uploaden zijn resultaten naar YouTube. De volgende stap was contact leggen met Nintendo om dit probleem via Twitter of Reddit bij hun te krijgen was geen goed plan, dan zouden anderen het ook zien en gebruik maken van deze exploit. Op LinkedIn vond hij wel iemand die hij het probleem kon voorleggen, maar verrassend genoeg wisten zij hier al van!

I knew I wouldn’t be able to get a hold of anyone though customer service that would have gotten it to the right people, So I went to LinkedIn and reached out to three people that had their names in the credits of Mario Maker and sent them a message with the link.

 

lwsy8nfwds2t9mbigfe9

In dit bericht aan de heren had hij een YouTube link geplaatst naar de video die als prive geupload was. Niemand zonder deze link kon der dus bij. Alleen Nintendo kon de video zien en dus kijken waar het probleem zat. Goed werk dus van de twee heren toch! Nintendo wist nu van het probleem en kon dus werken aan een oplossing. Alleen geloofde de YouTuber niet wat Bihldorff terug scheef.

It seems that they didn’t actually have this glitch on their radar,since typical maintenance is done on Monday for [Mario Maker] and now we have this emergency maintenance.

Nog geen dag nadat dit probleem gemeld werd deed Nintendo onderhoud aan de servers met als reactie “adjustments have been made for a more pleasant gaming experience.”, Ja, natuurlijk Nintendo er word een probleem gemeld er komt een onderhoud aan de server en dit doen jullie alleen maar om de speel ervaring te verbeteren? Ondertussen kan je geen gebruikt meer maken van deze exploit. En als bedankje voor het melden van dit probleem bij Nintendo kreeg de YouTuber ook nog is een cadeautje aardig toch? Wij van Game On weten in elk geval zeker dat als wij iets vinden in Nintendo Games wij deze content gewoon op onze site uploaden en dan die link sturen, want wij hebben echt geen zin om diverse functies van ons YouTube Account te verliezen.

osguggvbpxa56qzsz4c1

Lost Password