Nintendo Switch

Nintendo Switch
Follow

Nintendo NX wat weten wij tot nu toe

Nintendo NX wat weten wij tot nu toe

Wij van Game On zijn de laatste paar dagen heel druk bezig geweest om eens te kijken wat er nu zoal bekend is van de Nintendo NX na het lezen van heel veel geruchten en interviews kunnen wij een balans op maken die voor velen niet echt als een verassing zullen zorgen denken wij.

Wat is de Nintendo NX?

De Nintendo NX word zoals het er nu naar uit ziet een handheld console met afneembare controllers en die in tegenstelling tot de Wii U pad ook gewoon meegenomen kan worden en buitenshuis gebruikt kan worden zodra je thuis komt prop je het ding in een docking station zodat je de game’s ook op je TV kan spelen. De onderstaande tekening doet hardnekkig de ronde op internet en zelfs op verschillende sites waar je de Nintendo NX zou kunnen pre-orderen.

CoTEEfIWYAALlS2

Natuurlijk is dit nog niet zeker want Nintendo zelf laat nog steeds niets los over het apparaat zelf. Wat Nintendo wel loslaat is dat de Nintendo NX vooral een console moet worden voor iedereen zowel voor de casual als voor de hardcore gamer. Nu hebben wij dat eerder gehoord van Nintendo men denkt dan natuurlijk gelijk aan de Wii U die dat mag duidelijk zijn toch wel een beetje geflopt is, maar dit keer schijnt het toch anders te gaan want eerlijk is eerlijk Nintendo is natuurlijk wel een meester als het gaat om handhelds. Als dan ook nog eens de geruchten waar zouden zijn dat het ding een 3D slidder zal hebben zoals de 3DS en mogelijk ook nog eens VR gaat ondersteunen dan kunnen wij het apparaat alleen maar toejuichen.

Welke media gaat de Nintendo NX gebruiken voor game’s?

Dit is echter nog niet geheel duidelijk wat wel word genoemd door diverse bronnen is dat het apparaat waarschijnlijk cartridges gaat gebruiken. En waarom ook niet? Deze opslag is in de jaren zo vooruit gegaan dat wij wel inzien waarom juist Nintendo hier wel weer voor zal gaan kiezen en met een opslag Capaciteit van 4 tot wel 512 GB is dit natuurlijk een mooie optie. Daarbij kent een cartridge weinig tot geen laadtijden in tegenstelling tot wat wij nu op de PS4 en Xbox one zien. Een gemiddelde game tegenwoordig telt tussen de 40 en 60 GB dus een cartridge gebaseerde opslag is in dit geval heel goed mogelijk.

maxresdefault

Chipset en besturingssysteem

De chipset die men gaat gebruiken is hoogst waarschijnlijk een Tegra mobile processor van NVidia dit melden verschillende bronnen en of dat dan de X1 gaat worden of dat men gaat wachten op de X2 is dan weer niet duidelijk. Wat wel duidelijk is is dat dit de sterkste mobile chip is van het moment en dat dit dan weer gaat zorgen voor fantastische game’s mag duidelijk zijn. In tegenstelling wat de meeste geruchten beweren dat de NX op Android gaat draaien kunnen die geruchten de prullenbak in de Nintendo NX zal een eigen besturingssysteem hebben dat in samenwerking met verschillende software teams door Nintendo zelf word ontwikkelt. De Nintendo NX zal niet backward compatible zijn zoveel is op het moment wel zeker denken wij.

6a00d834515fca69e20120a583fc2e970c-100672747-large

Game’s voor de Nintendo NX

Er is maar net een handje vol game’s bekend die op de NX gaan verschijnen. Dit zijn:

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Just Dance 2017
  • Holiday 2017 Sonic game
  • Dragon Quest X

Laten wij van die eerste dan ook maar gelijk de laatst bekende trailer plaatsen.

[youtube id=”1rPxiXXxftE” align=”center” mode=”normal”]

Wij hopen dat dit artikel redelijk dicht in de beurt komt van wat de Nintendo NX zal gaan zijn maar eerlijk is eerlijk ook wij weten pas of bovenstaande klopt als Nintendo zelf gaat laten zien wat de Nintendo NX is en wat het apparaat zou kunnen.

Lost Password