Nintendo Switch

Nintendo Switch
Follow

Nintendo updates over mobiele apps, NX en The Legend of Zelda

Bescheiden E3 dit jaar voor Nintendo

Nintendo updates over mobiele apps, NX en The Legend of Zelda

Nintendo kwam afgelopen week met de jaarcijfers voor de investeerders, ook maakte ze daar het een en ander bekend over hoe het bedrijf de toekomst in gaat hieronder een quote van het persbericht dat wij ontvingen dit doen we om misverstanden te voorkomen.

 

  • Miitomo: Nintendo’s eerste app voor smartphones en tablets heeft wereldwijd inmiddels 10 miljoen unieke gebruikers. De gratis te gebruiken sociale app kwam op 15 maart in Japan uit en op 31 maart in tal van andere landen, waaronder Nederland. Naast dit indrukwekkende gebruikersaantal zijn er tot vandaag al ruim 300 miljoen gesprekken gestart in Miitomo. Gebruikers kunnen bovendien hun Mii-personages in foto’s verwerken om unieke “Miifoto’s” te maken, die via diverse sociale media gedeeld kunnen worden. Tot op heden zijn er meer dan 20 miljoen Miifoto’s gecreëerd. Om te vieren dat Miitomo 10 miljoen gebruikers heeft bereikt, start Nintendo een speciale 10-daagse “10 miljoen gebruikers!”-actie tussen 29 april en 8 mei.

 

  • Nintendo’s volgende mobiele apps: Gesteund door de positieve gebruikersreacties op Miitomo heeft Nintendo aangekondigd dat de volgende twee mobiele apps gebaseerd zijn op de bekende en geliefde reeksen Fire Emblem enAnimal Crossing. Nintendo is van plan om beide applicaties aankomende herfst uit te brengen. Nintendo stelt zich als doel de eerste app toegankelijker te maken dan de Fire Emblem-games op Nintendo’s eigen gamesystemen en tegelijk een volwaardige rpg/strategiegame te laten zijn. De tweede game wordt door Nintendo zo ontworpen dat deze verbonden kan worden met de wereld van Animal Crossing op videogamesystemen. Door het spelen van beide Animal Crossing-games kunnen gebruikers extra plezier beleven. Beide applicaties zijn pure game-apps. Vergeleken met Miitomo bevatten ze meer prominente spelelementen en de content is vergelijkbaar met Nintendo’s games voor videogamesystemen. Nintendo zal meer details over deze apps geven naarmate de release nadert. Nintendo stelt zich als doel diverse soorten apps uit te brengen die een uiteenlopend publiek en verschillende spelersgroepen aanspreken.

 

  • NX: Nintendo had eerder aangekondigd om dit jaar meer informatie te verschaffen over het nieuwe videogamesysteem, dat de codenaam NX draagt. De eerste NX-gerelateerde informatie is dat de NX in maart 2017 zal verschijnen. De NX is op de aankomende E3, de videogamebeurs in Los Angeles, in juni niet te zien en wordt later dit jaar onthuld.

 

  • The Legend of Zelda: Het nieuwste deel in deze klassieke reeks wordt tegelijkertijd op de Wii U en de NX uitgebracht. Beide versies van de game worden tegelijkertijd ontwikkeld. Omdat de ontwikkelaars meer tijd nodig hebben om de game op te poetsen, verschijnt hij in 2017, maar de game is het middelpunt van Nintendo’s aanwezigheid op de E3.

Lost Password