Nintendo Wii U

Nintendo Wii U
Follow

Nintendo Wii U ging 690,000 keer over de toonbank in Duitsland

Nintendo Wii U ging 690,000 keer over de toonbank in Duitsland

De laatste tijd hoor je steeds vaker voorbij komen dat uitgevers en ontwikkelaars de Wii U vermeiden als het gaat om games ontwikkelen en uitgeven. De console van Nintendo zou niet zo goed verkopen en daarom niet aantrekkelijk zijn voor ontwikkelaars. Dit zelfde werd onlangs ook nog gezegd over de Nintendo 3DS in een bericht op diverse gamesites.

Bijna 700,000 Nintendo Wii U’s verkocht in Duitsland

Börse Online heeft onlangs haar cijfers bij gewerkt en volgens deze Duitse website doet de console van Nintendo het nog niet zo slecht. Met 690,000 verkochten units staan ze namelijk boven de Xbox One in Duitsland. Op nummer 1 staar de PlayStation 4 met 68% marktaandeel gevolgd door de Nintendo Wii U met 17% gevolgd door de Xbox One met 15% marktaandeel.

Wij van Game On denken dat door toppers als Super Mario Maker, SplatoonSuper Smash Bros. Wii U/ 3DS  en de aankonden titel The Legend of Zelda: Twilight Princess HD de verkoop van de Wii U alleen maar gaat toenemen en uitgevers niet zo nou moeten kijken naar de cijfertjes en gewoon toffe games moeten maken voor dit geweldige apparaat. Maar goed deze cijfers zijn natuurlijk alleen van de verkopen in Duitsland, vorig jaar tijdens de Black Friday sales in Amerika verkocht de Wii U ook al als een gek. Dat het wat beter gaat met Nintendo weten we dus wel, maar of we ooit nog toppers van EA op dit apparaat gaan zien is niet zeker.

Lost Password