Onofficiële app streamt PlayStation 4 naar PC.

Sony had natuurlijk al in een of andere form de remote play optie vanaf de PlayStation 3 en de PlayStation Portable, en nu ook de PlayStation 4 en de PlayStation Vita maar of dit laatste nu een oplossing is valt nog te bezien de PlayStation Vita verkoopt voor geen meter en heeft niet eens de liefde meer van het moeder bedrijf. Trouwens zal je jezelf zo en zo af moeten vragen of je je PlayStation 4 games wel op het lullige schermpje van een Vita wil spelen maar goed dat terzijde. Remote Play PC is precies wat de naam zegt en maakt het dus mogelijk om je PlayStation 4 te streamen naar je PC. Daar waar Microsoft dit al vanaf Windows 10 mogelijk maakt met de Xbox one en bovendien nog gratis ook moet er voor de Remote Play PC app wel degelijk geld betaald worden zo’n $10 om precies te zijn.

De ontwikkelaar (werkend onder de naam “Twisted”) legt uit waarom er betaald moet worden voor de app:

­

The only way to support this is to charge for the app, all my previous projects have been free and I don’t want to have to, but sadly it’s the only way to support my living costs,

In alle eerlijkheid kunnen we zeggen dat dit er in elk geval beter uitziet dan Sony’s PlayStation Now streaming service maar tot wij er daadwerkelijk de hand op kunnen leggen weten we dat natuurlijk niet zeker. Release is gepland voor woensdag 25 november.

Waarom zou iemand dit in godsnaam willen? Ondanks dat streamen naar de Vita (en bepaalde Android apparaten)prima verloopt je liever toch een groter scherm dan dat gebruikt en je beter af bent met een laptop dan je hele PlayStation 4 en tv meubel mee te nemen op reis daarom dus. Vraag blijft dan nu alleen nog waneer Sony dit zal gaan stoppen.

Lost Password