Nintendo Switch

Nintendo Switch
Follow

Ori dev: ‘Nintendo NX zal geen software-ondersteuning hebben bij de lancering’

Ori dev: ‘Nintendo NX zal geen software-ondersteuning hebben bij de lancering’

Geheimhouding van nieuwe console hardware is het ‘meest vervelende voor elke dev’ zegt CEO van Moon Studios Thomas Mahler

Omdat Nintendo de NX geheim wil houden dreigt er schade te ontstaan tussen ontwikkelaars en Nintendo zo betoogde Thomas Mahler, CEO van Ori and the Blind Forest ontwikkelaar op NeoGAF.  “Dit is namelijk het meest vervelende voor elke ontwikkelaar” zo betoogde hij.

“Het is zelfs niet zo dat de hardware niet klaar is (duh), maar je kunt in ieder geval de specificatie’s geven zodat we weten waar we voor moeten ontwikkelen.”

Hij maakte in zijn commentaar wel duidelijk dat dit voor alle hardware fabriek kanten geld zowel voor Nintendo als Sony maar ook Xbox. Volgens hem heeft Nintendo ook nog geen Dev kits verstuurd op het moment. Dit is natuurlijk zeer kwalijk aangezien de NX gepland staat voor dit jaar. Op deze manier zal Nintendo snel support verliezen van ontwikkelaars.

Hoe dit verder af gaat lopen weten wij ook niet, maar wij kijken uit naar de E3 om de NX daar dan maar te zien en er achter te kommen wat dat ding dan eigenlijk allemaal wel kan.

Lost Password