Oud Rare talenten werken aan Banjo-Kazooie’s opvolger

Oud Rare talenten werken aan Banjo-Kazooie’s opvolger

Playtonic is een nieuwe studio, maar bestaat uit leden die mee hebben gewerkt aan een van de grootste hit game van de 90’er jaren. Nu willen zij die glorietijd weer terug brengen met Yooka-Laylee.

Tussen 1994 en 2002 was er geen andere game studio in de wereld zoals Rare. Opgericht door de broers Tim en Chris Stamper en gezamenlijke eigenaar Nintendo. De studio maakte games zoals Donkey Kong Country, Golden Eye, Banjo Kazooie en Conkers Bad Fur Day. Games die miljoenen keren zijn verkocht. Rare was overal geliefd in die tijd.

Maar dingen veranderen.

Vandaag nog geen 20 KM verderop van het hoofdgebouw van Rare zitten de volgende personen in een anoniem gebouw bij elkaar. Cris Suterland ( Donky Kong Country, Banjo Kazooie en Banjo Tooie), Steve Hurts, Mark Stevenson en Jens Restemeier ( Grabbed by the Ghoulies, Banjo Kazooie: Nuts and Bolds en Viva PiÑata) zij vormen de studio Playtonic met als simpel doel een opvolger te maken voor de originele Banjo-Kazooie visie. “Niet om te hervormen maar verder te gaan waar we waren gestopt” aldus Price “Met de huidige technologie kunnen we dingen sneller doen en nieuwe ideeën toevoegen aan het genre, dingen waar we voorheen al van droomde maar simpelweg het vermogen niet voor hadden en we hebben nu zoveel meer no how”

Natturlijk bestaat Rare nog steeds maar sinds in 2002 Microsoft de studio heeft overgenomen hangt er dus een hele andere sfeer in de studio die daarbij ook nog eens meer bezig moet met titels van de niet zo geprijsde kinnect. De staff van Rare is nu vele malen groter en ve vibe van toen is uit de studio.

Op 10 februari 2015 kondigden Price en zijn team de nieuwe studio aan en lieten een kleine teaser plaatje zien voor de aankomende game: twee paar ogen verborgen in het donker van bosjes.

rare-veterans-tease-banjo-kazooie-spiritual-successor-1423645453991-817x320

 

Dit was ook bedoeld om te kijken of interesse was van de fans. Toen nog opererend onder de naam Project Ukulele.

Nu bijna een jaar later weten we hoe het gegaan is het Kickstarter project haalde heel snel zijn doel en inmiddels zien wij steeds meer verschijnen van de game en ook wij zullen jullie de komende tijd veel meer nieuws brengen over  Yooka-Laylee.

Lost Password