Hacker Jailbreakt PlayStation 4 firmware

Hacker Jailbreakt PlayStation 4 firmware

Een hacker genaamd CTurt beweerd dat hij het voor elkaar heeft gekregen een volledige jailbreak uit te voeren op de PlayStation 4. Dit maak het mogelijk om programma’s die niet zijn goedgekeurd door Sony toch te draaien op de PlayStation 4. Hij gebruikte hiervoor een Kernel exploid die hij eerder had gevonden.

Op het moment is de jailbreak alleen mogelijk op de 1.76 firmware van de PlayStation 4 maar het zou volgens de hacker ook mogelijk zijn om het aan te passen voor nieuwere firmware.

De huidige versie maakt het mogelijk om de RAM van andere prosessen te dumpen en maakt het mogelijk een custom firmware te maken en te installeren.

Het zal de hacker nog wel wat tijd kosten om de aangepaste firmware te maken en een simpele manier te vinden om de jailbreak toe te passen op de PlayStation 4. Maar deze exploid baakt het wel mogelijk om illegale games te spelen.

Sony zal naar verwachting er alles aan doen om dit en anderen gaten in hun firmware te dichten. Het bedrijf zal mogelijk ook gerechtelijke stappen ondernemen voor het overtreden van de gebruikers overeenkomst en het het zei digitaal in gevaar brengen van haar gebruikers. Word vervolgd zullen we maar zeggen.

Lost Password