Remake van cultklassieker XIII aangekondigd

Mindscape brengt geprezen first-person shooter op 13 november 2019 naar PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac.

Remake van cultklassieker XIII aangekondigd

Mindscape, Microïds en PlayMagic Ltd. kondigen vandaag met een eerste teaser aan dat er een remake van de in 2003 verschenen cultklassieker XIII in de maak is. De game is gebaseerd op de gelijknamige stripserie en bestaat uit een ongeëvenaarde mix van verhaal, avontuur, solide gameplay en een unieke cel-shading stijl.

Wie is Agent XIII

In deze game speel je als ‘Thirteen’, een getalenteerde soldaat die zijn geheugen verloor. Tevens woord hij er van beschuldigd dat hij de President van de Verenigde Staten heeft vermoord. Dertien ontwaakt gewond en zonder enige idee van wat er is gebeurd op Brighton Beach. De enige aanwijzingen die hij heeft zijn een kleine sleutel en een tatoeage naast zijn sleutelbeen: “XIII”. Aan de speler de taak om met een groot wapenarsenaal te zoeken naar antwoorden in een solocampagne bestaande uit 34 levels.

Het PlayMagic-team is erg enthousiast over de mogelijkheid om een echte klassieker te maken; het moderniseren van de graphics, het geluid en de animaties, allemaal terwijl het trouw blijft aan de ongelofelijke look en feel van de oorspronkelijke XIII. XIII’s gameplaymechanica wordt herwerkt om de ervaring te moderniseren op een manier die de oorspronkelijke geest van het spel omvat. We zijn er zeker van dat de fans van het originele spel het leuk zullen vinden om een van hun favorieten te herontdekken, terwijl nieuwe spelers een echt iconisch meesterwerk in een nieuw licht ontdekken

CEO & Creative Director bij PlayMagic Ltd, Giuseppe Crugliano

Deze remake zal in de Benelux uitgegeven worden door Mindscape. De game is beschikbaar op 13 november 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac.

Lost Password