Super Mario Bros.

Gameboy NES SNES
Follow

Super Mario Royal aangepast na DMCA takedown

Super Mario Royal

Een Youtuber Inferno Plus heeft in zijn vrije tijd een free-to-play game gemaakt met de naam Super Mario Royal. Echter was de fun voor korte tijd, want Nintendo is altijd al zeer strikt geweest in haar Copyright beleid. Echter is er geen nood aan de man. De game gaat namelijk door onder de naam DMCA Royal, een geniale naam al zeggen wij het zelf.

Na dat de maker de DMCA takedown notice kreeg heeft hij in een dag of zo de assets van de game omgewisseld voor zijn eigen. De code is geheel geschreven in HTML 5 en draait op een Javascrip backend. Hierdoor kan de game voort blijven bestaan, want de code is van de maker zelf. Echter de assets waren dat niet.

Het is best een prestatie wat hier gedaan is. Een groot deel van de Super Mario Bros. game was speelbaar in elke browser. Op Internet Explorer na met zowel een controller als een keyboard. Het was natuurlijk wel te verwachten, maar zijn jullie verrast dat Super Mario Royal door Nintendo is aangepakt? Hebben jullie de game gespeeld toen het nog een Mario Royal game was? Wij willen dit graag weten dus laat een reactie achter hieronder.

Lost Password