The Legend of Zelda: Breath of The Wild

Nintendo Switch Nintendo Wii U
Follow
9.5

Verbluffend

10

User Avg

The Legend of Zelda : Breath of The Wild in al zijn open glorie getoond

Nintendo liet al weten dat Zelda Wii U getoond zal worden tijdens de E3 en dat deden ze ook. De game heeft nu ook zijn officiële naam en zal voortaan door het leven gaan als The Legend of Zelda : Breath of The Wild. Terwijl we vorig jaar alleen nog maar zagen hoe Epona niet tegen bomen aan kon rennen, schittert zijn hengst nu in afwezigheid.

WiiU_TheLegendofZeldaBreathoftheWild_E32016_box_01

In het voorproefje zagen we hoe link waker word en hoe je zelf zijn kleding kan aandoen. Hoe de game werkt is totaal aangepast en dit is te zien ook. Het word beetje bij beetje steeds meer een RPG in de zin van dat je spullen op kan pakken en hiermee kan vechten of met eten wat je vind gerechtjes kan maken. De omgevingen werken je nu ook tegen als je niet de juiste spullen aan hebt. Zo heeft Link het koud als hij het sneeuw gebied in loopt. Bepaalde tradities uit de series worden dus letterlijk achter zich gelaten om deze open wereld Zelda mogelijk te maken.

Zo drijven er wolken over en is zal het weer ook veranderen. Denk aan stortbuien die zo je kampvuur doven of de bliksem die zo in Link’s metalen wapens kan slaan. We hadden het eerder al over dat link zich tegen het weer en omgevingen moet kleden warme kleding voor het besneeuwde gebied, maar ook zullen we op zoek moeten naar kledingstukken voor de hitte in de woestijn.

In deze Zelda staat ontdekken dan ook centraal, dit kan je al doen vanaf het punt dat je de game begint. Iedere berg in de game die je ziet kan beklommen worden en als je dit wilt, zou je zelfs de top kunnen bereiken. Door te ontdekken kan je diverse tempels tegen komen, dit zullen er meer dan honderd zijn. In deze tempels zitten bijzondere voorwerpen en andere beloningen en deze kunnen allemaal weer gebruikt worden om verder te ontdekken in de wereld van Zelda.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is vanaf volgend jaar beschikbaar voor Wii U en Nintendo NX.

Lost Password