WRC 5 FIA World Rally Championship

PC PlayStation 4 Xbox One
Follow

WRC eSports begint dit weekend

WRC eSports begint dit weekend

De uitgever van WRC 5 Bigben Interactive heeft vandaag bekend gemaakt dat het eSports weekend deze week begint. De uitgever gaat samen met WRC Promoter, Kylotonn Games en het grootste eSports-bedrijf ter wereld, ESL dit heuse evenement tot een succes maken. Zo meld de uitgever via een persbericht. omdat het nog al veel informatie is hebben we het gehelen bericht voor jullie hier onder staan.

Rallye Monte-Carlo staat traditioneel bekend als een van de spannendste rally-evenementen, maar reeds vele jaren ook als de aftrap van het WRC-seizoen. Dit jaar vormde de Rallye Monte-Carlo tevens de start van het eSports WRC Championship. Voor deze eerste kwalificatieronde vindt eSports WRC plaats op een etappe die La Salle En Beaumont – Corps wordt genoemd, bestaande uit ijs (35%) en asfalt (65%). Dit is tevens de eerste uitdaging voor spelers uit de hele wereld die al sinds 15 december hebben geoefend. De strijd om de eSports-wereldtitel brengt de beste WRC 5-coureurs samen voor een toernooi van januari tot oktober, en de finale op locatie wordt gehouden op Wales Rally GB (27 – 30 oktober), waar de eerste eSport WRC-kampioen wordt gekroond.

Het eSports WRC-seizoen is verdeeld in twee helften met 5 kwalificatierondes en een halve finale voor elke helft. De halve finale wordt online gespeeld tijdens Rally Italia Sardegna (9 – 12 juni) en Rally RACCCatalunya (13 – 16 oktober), net voor de finale op Wales Rally GB, waar de beste 18 coureurs worden uitgenodigd voor een strijd om de titel. Spelers hoeven alleen maar een van de eSports Packs (DLC) te downloaden om toegang te krijgen tot de aparte etappes van elke rally. Vanaf dit moment kan er onbeperkt worden geoefend, maar tijdens de rally-weekenden krijgen spelers elke dag maar één kans om hun beste tijd neer te zetten (van donderdag tot zondagmiddag). Op zondagmiddag nodigt het ESL-team de beste coureurs uit voor een zondagtoernooi dat wordt uitgezonden op Twitch. Aan het einde van dit zondagtoernooi krijgen de beste 3 coureurs op elk platform toegang tot de halve finale en de finale. Zie de kalender hieronder voor meer informatie.

image010

eSports WRC – Toernooi presentatie

Voor die genen die het nog niet duidelijk genoeg vind heeft de uitgever ook nog een video gemaakt. Check deze hieronder.

Lost Password