Xbox One

Follow

Xbox One met beteren GPU, 4K en Rift support komt in 2017?

Xbox One met beteren GPU, 4K en Rift support komt in 2017?

De E3 komt steeds dichter bij en met iedere dag die we dichterbij komen, komen er ook steeds meer geruchten en gelekte stukken naar voren. Zo ook vandaag in een gesprek wat Kotaku had met een bron van hun kwam naar voren dat Microsoft bezig is met op zijn minst twee nieuwe modelen van de Xbox.

Later dit jaar zouden we een smallere XBox One in de winkels krijgen. Wij denken dat dit tijdens de feestdagen gaat gebeuren. Daarnaast zouden we in 2017 een betere versie van de Xbox One zien ook wel de Premiere versie wat nu onder codename Scorpio gaat.

Deze versie zou een Sterkere GPU hebben de Oculus Rift ondersteunen en 4K aan kunnen. Daarin tegen zou de compacte versie van de huidige Xbox One een 2TB harde schijf bevatten wat natuurlijk altijd beter is. Natuurlijk wilde Microsoft en Oculus niet reageren op dit gerucht. Want wees nu eerlijk als dit allemaal waar is zullen we hier meer overhoren in de persconferentie tijdens de E3 en niet nu in een e-mailtje.

Project Helix

De geruchten gaan nog even verder. De twee nieuwe consoles zullen in een groter plan van Microsoft onder codename Project Helix schuilen. Dit project zou de samensmelting van Xbox en Windows in uitvoering brengen. Microsoft schreeuwt ondertussen al een tijdje dat ze beide divisies willen samen smelten en gaming en haar OS als een willen hebben. Aankomende titels als Halo Wars 2 en Sea of Thieves zullen voor zowel de Xbox One als PC verschijnen en het onlangs uitgebrachte Quantum Break is natuurlijk al voor beide verkrijgbaar.

Daarnaast word er ook al gesproken over aankomende Halo titels die naar pc zullen komen. De migratie tussen beide systemen zal dus niet als een verrassing komen. Xbox baas Phil Spencer wist eerder ook al het een en ander los te laten.

I look at the ecosystem that a console sits in and I think that it should have the capability of more iteration on hardware capability. What I’m saying is as hardware innovations happen we want to be able to embrace those in the console space, and make those available and maybe not have to wait seven or eight years for things to happen.

Natuurlijk in Sony ook bezig met een upgrade en horen we graag het hele verhaal zelf van beide partijen voordat we speculeren over dit onderwerp. Dit zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren tijdens de persconferentie op 13 juni 18:00 onze tijd en voor Sony later in de nacht om 3:00 uur. Wij weten in elk geval wat we die nacht niet doen en dat is slapen.

Lost Password